Csokoládés mini torták


Végre egy kis csokoládé......a szokottnál picit töményebb verzióban.
Egyre jobban kezdem megszeretni a vajas, omlós tésztát, sok minden készíthető belőle.
A túrót akár el is hagyhatjuk a krémből, és a csokoládét csokoládéval fogyasztók készíthetnek belőle egy még intenzívebb változatot...mehet bele fehér csokoládé, a tetejére süthető csokicsepp..stb.

Hozzávalók
9 db kosárkához

Vajas/omlós tészta

175 g liszt
80 g vaj
20 g cukor
kb. 1-2 ek víz

Töltelék

(Nekem már ízesített túróm volt, citromhéjjal és porcukorral, így az eredeti receptet írom le, de nyugodtan tehetünk hozzá így is citromhéjat, mert mint tudjuk, a citrom és a túró szoros barátságban áll egymással!)

100 g túró
25 g cukor
1 kisebb tojás felverve
80 g étcsokoládé

Díszítés

pár szem dió darabolva a tetejére

Folyamat

1. A lisztet tálba szitáljuk. A vajat kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a liszthez és morzsásra dolgozzuk. Belekeverjük a cukrot. Annyi vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát gyúrhassunk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a muffinsütő formájából 9 db-ot kibélelünk vele, a formát előtte vajazzuk/lisztezzük. A tortalapokat többször megszúrkáljuk.
3. A túrót és a cukrot összekeverjük, majd beledolgozzuk a felvert tojást.
4. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a túróhoz. A masszát a formákba töltjük, megszórjuk a darabolt dióval, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a tészta ropogós, a töltelék pedig szilárd nem lesz.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

TIPP
Habtejszínnel, csokoládéforgáccsal is díszíthetjük a tetejét. Különböző ízű pudinggal/krémmel is megtölthetjük a kosarakat, és ha a tömény csokoládés változat helyett egy könnyedebb verzióra vágynánk, töltsük meg a tésztát gyümölcsökkel, a tetejére pedig mehet zselatin!

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Nagyon finom lehet!:)

Amit megkóstolnátok a héten...