2013. június 25., kedd

Pancake friss gyümölcsökkel





Szeretek palacsintát sütni, főleg pancake-et...biztos hogy lesz még egy jó pár recept itt a blogon...mézet vagy juharszirupot szoktam rácsorgatni, és most nyáron az épp aktuális friss gyümölcsökkel, egyszerűen mennyei kis nassolnivaló!
Ha szeretnénk fokozni, akkor mondjuk gondoljunk hozzá tejszínhabot, olvasztott csokoládét...meg hasonló finomságokat!

Most nem a joghurtos palacsinta receptjét hoztam, gondoltam újítok, és kipróbálok pár változatot. Ez a verzió, kicsit tömörebb, teljes kiőrlésű liszttel egyáltalán nem jó, most rétesliszttel készítettem, de a recept sima búzalisztet ajánlja hozzá!

Hozzávalók 
2 fő részére

22 dkg rétesliszt (vagy finomliszt)
2 tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
csipet só
2,5 dkg xilit (vagy bármilyen cukor)
2,5 dl tej
fél tk vaníliakivonat

méz/juharszirup és friss gyümölcsök a tálaláshoz




Folyamat

Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, csipet sót és a xilitet.
Adjuk hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és keverjük össze.
Sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni.
Vékonyan olajozzunk ki egy serpenyőt, és evőkanálnyi halmokat terítsünk szét a forró olajon.
Süssük mindkét oldalát szép barnára.
Tálaláskor tornyozzuk a palacsintákat két kis tányérra, locsoljuk meg mézzel vagy juharsziruppal, és szórjunk rá gyümölcsöket.
(Kb. 8-10 mini palacsinta lesz a receptből, ha szükséges, duplázzuk a mennyiséget! )

(Ötletadó: Deborah Grey:500 vegetáriánus étel)